ЗА ДА ПОЗНАВАМЕ И ОБИЧАМЕ БЪЛГАРИЯ (Образователен проект в 36 СУ „М. Горки“)

Когато ентусиазмът на младостта срещне опита и знанието, неминуемо се ражда нещо прекрасно. Проектът, плод на взаимодействието между ученици, учители и техни съратници, вече е факт. Постери на историческа и географска тематика, придружени с информационни текстове, красят стените и обогатяват атмосферата на 36 СУ „Максим Горки“.

Учим се да сме креативни, да надграждаме знанията си по нов и интересен начин, да възпитаваме в себе си и околните отношение и отговорност към заобикалящата ни среда. Този своеобразен урок по история и география на България всъщност е и урок-послание за съзиданието и добрата воля на взаимодействие между учители и ученици, урок-вдъхновение за реализацията и на следващи добри идеи и проекти.

Проектът е осъществен през учебната 2020/2021 г. по идея на Ученическия съвет, с подкрепата на Директора на училището Светла Нотева и Училищното ръководство. Финансирането е със средства, събрани от празнични благотворителни базари в училището. С трудното, но престижно осъществяване на идеята се заеха учителите: по история и цивилизация Иван Сенокозлиев, по география и икономика Антон Караилиев и по български език и литература Силвия Иванова. Изказваме специални благодарности на БТА за предоставените ни безвъзмездно снимки от архива на отдел „Пресфото“ към агенцията и на фирма „Атера Дизайн“ за дизайна и печата на постерите.Росица Станиславова, кмет на район Красно село, уважи с присъствието и думите си скромното тържество по откриване на училищното пространство с постерите по история и география на България. Тя сподели възхищението си от направеното и посъветва учениците неуморно да се стремят към знанието, защото това е гаранцията за техните бъдещи успехи в личен, но и в обществен план.

Добрите идеи са генератори, те задвижват процеси, създават нагласи, стъпка по стъпка променят света около нас.

Вижте повече в галерията ТУК.